Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS
Rashladne komore

Rashladne komore

Kvalitetni uređaji

Moderni rashladni sistemi zahtevaju visok stepen stručnog inženjerskog znanja, iskustva u montaži ovakvih sistema, kao i dobro poznavanje zakonskih propisa na lokalnom i EU nivou. Investitor rashladne komore  (hladnjače)  dobiće svu potrebnu pomoć. AS FRIGO prilikom analize i izbora potrebne tehnologije hlađenja, vodeći računa o ENERGETSKOJ EFIKASNOSTI I EKOLOŠKOJ PRIHVATLJIVOSTI.

Novi uredjai su efikasniji
Novi uredjaj (potrosnja struje)
Stari uredjaj (potrosnja struje)

Rashladni uređaji  su sastavljeni  od pojedinačnih ili grupnih rashladnih agregata. Kompresori koje koristimo su od proizvođača CopelandBitzer i Danfoss, isparivači i kondenzatori su u najvećem broju slučajeva od  Güntner a mikroprocesorsko upravljenje je od proizvođača Carel.
Za  manje rashladne snage nudimo sopstvene proizvode ili Güntner Blok rashladne jedinice.
Za rashladne komore koristimo“ presovane“ sedvič panele od proizvođača Gabler-Mirelta.
Prednost ovih presovanih panela (za razliku od ostalih proizvođača) je u gustini izolacione pene. Paneli su pravljeni posebnom tehnologijom, pod pritiskom na celoj površini, kojom se dobija gušća struktura pene (min. 43kg/m³), zbog čega ti paneli imaju bolje mehaničke i termičke karakteristike.
Paneli se isporučuju u dimenzijama po zahtevu kupaca, spremni za montiranje. Detaljnije na sajtu Gabler-Mirelta.
Za veće rashladne komore preporučujemo panele od firme Kingspan ili od drugih zapadno-evropskih proizvođača.

Po potrebi ili zahtevu ugrađujemo sisteme za regulaciju temperature, daljinski i kompjuterski nadzor, koji odgovaraju EU propisima.

+Plusni režim

+Plusni režim

Plusne rashladne komore (pozitivni temperaturni režim, najčesće od 0 do 8 C) se projektuju za čuvanje svežih namirnica i proizvoda (voće, povrće, jaja, mlečni proizvodi, meso i suhomesnati proizvodi, gljive, cveće). U komorama se ugradjuju sistemi za regulaciju temperature, vlažnosti, ventilacije i ostalih parametara. Posebnu pažnju posvećujemo ispunjavanju logističkih (transport, pakovanje), higijenskih i uslova za energetskom efikasnošću

-Minusni režim

-Minusni režim

Minusne rashladne komore (negativni temperaturni režim, najčesće od -18 do -25 C) se projektuju za čuvanje zamrznutih namirnica i proizvoda.  U komorama se ugradjuju sistemi za regulaciju temperature, vlažnosti, ventilacije i ostalih parametara. Posebnu pažnju posvećujemo ispunjavanju logističkih (transport, pakovanje), higijenskih i uslova za energetskom efikasnošću.

-Komora za šokiranje

-Komora za šokiranje

Tuneli za zamrzavanje, koji mogu da budu protočni i šaržni, se projektuju za zamrzavanje prehrambenih proizvoda (najčešći
temperaturni režim od -30 do -40 °C) . Kako je mogućnost dugotrajnog čuvanja hrane, sa očuvanjem kvaliteta i svojstava izuzetno bitno u današnjem svetu, značaj ovih komora za proizvodjače, preradjivače i distributere je veliki.  Odlikuje ih optimizovan način prostrujavanja vazduha kojim se postiže optimalna efikasnost zamrzavanja, i obezbedjuje brzo i ravnomerno zamrzavanje proizvoda, bez oštećenja i uz održanje kvaliteta. Tuneli se mogu montirati samostalno ili kao deo hladnjače, zajedno sa komorama za lagerovanje

Nakon pravilnog izbora tehnologije rashladnog sistema sledi izrada idejnog, a zatim i detaljnog projekta. U fazi projektovanja biramo tehnička rešenja i opremu koja ispunjava visoke kriterijume kvaliteta, energetske efikasnosti i ekološke prihvatljivosti. Detaljno razrađen projekt je preduslov za uspešnu i kvalitetnu montažu rashladne opreme. Frigo-mehaničarski tim Frigoventa izuzetno je iskusan, a iza sebe ima brojne reference, sastavljen od vrhunskih profesionalaca koji imaju sve potrebne ateste potrebne za ugradnju specifične opreme, zavarivanje i lemljenje cijevi, kao i rukovanje s raznim tradicionalnim i prirodnim rashladnim radnim medijima.

webmail

Imate pitanje? Stupite u kontakt

Contact Form 1